Emil Iversen kerää jo treenitunteja tulevilla MM-reiteillä
Maajoukkueesta putoamisen jälkeen Emil Iversen on harjoitellut oman henkilökohtaisen suunnitelmansa mukaan ja pyrkinyt tekemään paluutaan huipputasolle. Vaikka hän harjoittelee maajoukkueen ulkopuolella, ei treeniseurasta ole ollut puutetta.
Iversenin tavoitteena on olla osa Norjan joukkuetta vuoden 2025 MM-kilpailuissa. Siksi hän harjoittelee paljon juuri siellä, missä kyseiset kilpailut järjestetään: MM-kisojen alkaessa kovin moni ei tule tuntemaan Granåsenin kisareittejä paremmin kuin Emil Iversen.
Iversen harjoittelee alueella sekä kesällä että talvella ja harjoituskaudella hänellä on yksi treeni, jota hän odottaa aina erityisen innolla.
– Tavoitteena on, että MM-kilpailujen koittaessa olen yksi niistä, joilla on eniten harjoituksia takana noilla reiteillä, Iversen kertoo suunnitelmistaan Langrenn.comille.
Nautitko harjoituskaudesta vai lasketko jo päiviä kilpailukauden alkuun?
– Tykkään treenata. Nautin kesästä ja mielestäni harjoituskauden treenit ovat kivoja.
Mikä on harjoituskauden suosikkitreenisi?
– Puolikovat intervallit Granåsenin rullaradalla Didrik Tønsethin ja muiden kavereiden kanssa. Se on epäilemättä suosikkini.
Miksi pidät kyseisestä harjoituksesta?
– Granåsenissa on kiva rullahiihtää ja se on harjoitus, johon sisältyy paljon elementtejä.
Vielä tarkemmin, miltä harjoitus näyttää?
– Se on hyvin tavallinen intervalliharjoitus, kuusi kertaa kymmenen minuuttia kahden minuutin palautuksella vaihtelevassa ja mäkisessä maastossa.
Miten harjoitus on rakennettu?
– Aloitamme tavallisella, noin puolen tunnin lämmittelyllä, jonka jälkeen aloitamme vedot. Ne ovat puolikovia vetoja, mutta kasvatamme vauhtia koko harjoituksen ajan. Sen jälkeen teemme 20–30 minuutin rauhallisen loppuverryttelyn.
Miksi tämä harjoitus on hyödyllinen?
– Siinä saa paljon hyödyllistä tietoa koskien tekniikkaa ja taktiikkaa, kun edetään yhdessä muiden kanssa. Koska vetoaikaa tulee yhteensä kokonainen tunti, se kehittää kapasiteettia ja kestävyyttä.
Kuinka usein teet tätä harjoitusta?
– Kerran viikossa, riippuen siitä, mitä muuta on ohjelmassa ja, onko yhteisharjoituksia. Mutta vähintään kolme kertaa neljässä viikossa.
Kuinka kauan se kestää alusta loppuun?
– Hieman yli kaksi tuntia sisältäen lämmittelyn, loppujäähdyttelyn sekä itse vedot.
Lue myös: Heikki Korpela: ”Jos haluaa paremmaksi urheilijaksi, pitää hakeutua muiden seuraan”