Vinkit onnistuneille rullasuksiostoksille

Rullasuksien ostaminen voi olla haastavaa, sillä markkinoilla on runsaasti valinnanvaraa. Tässä rullasuksiexpertti Patrik Nilssonin vinkit onnistuneisiin rullasuksiostoksiin.

Langd.se kysyi rullasuksiexpertti Patrik Nilssonilta (Rullskidcenter Landskronassa), mikä on tärkeintä, kun hankitaan uusia rullasuksia.

Mikä on ensimmäinen asia mitä pitää ajatella rullasuksia ostaessa?

Ensin täytyy miettiä, missä tulet rullasuksiasi käyttämään. Jos hiihdät normaaleilla kevyenliikenteenväylillä, tarvitaan vakaata rullasuksea, jonka käyttömukavuus on hyvä. Jos hiihdät huonommilla alustoilla, on käyttömukavuus vieläkin tärkeämpää. Jos hiihdät rullahiihtoradoilla, jossa on usein nopeita käännöksiä, sinun pitäisi hankkia helposti hallittavat sukset. Radoilla asfaltti on usein erittäin hyvä.

Onko jotain erityistä, mitä aloittelijana pitäisi ajatella rullasuksia ostaessaan?

Jos aiot hiihtää perinteistä, on tärkeää, että pyörät tarjoavat hyvän käyttömukavuuden. Sillä ei ole niin suurta väliä, onko se alumiinirunko vai puurunko, suurin osa mukavuudesta on pyörissä. Kun sinusta tulee parempi hiihtäjä, pidempi runko ja siteen asennus vaikuttavat suksen tuntumaan rullasuksissa. Mutta jos olet täysin aloittelija, kyse on enemmän itsevarmuudesta rullasuksilla. Hieman leveämmät pyörät ja mieluiten hieman matalampi painopiste, jotta se tuntuu vakaalta.

Mikä vierintävastus minun pitäisi valita?

Usein hiihdetään kakkosilla, mutta perinteisen rullasuksilla hieman enemmän kolmosilla, koska ne ovat vähän enemmän lumella hihtoa vastaavat. Kakkoset rullaavat hieman liian helposti. Vapaalla hiihdettäessä useimmiten kakkosilla, joilla on myös helppo nostaa jo tällä vastuksella ja harjoittaa frekvenssiä.

Valintaan vaikuttaa myös kuntotaustasi, Patrik Nilsson sanoo: Jos olet harjoitellut huonosti ja aiot hiihtää ensimmäisen Vasaloppettisi, voi olla, että syke nousee kolmosilla liikaa harjoitusten alussa. Silloin kakkoset ovat se, mitä tarvitset, että voit tehdä kahden tunnin harjoituksen ilman että syke on liian korkea koko ajan. Keskustele kaupassa kuntotasostasi ja siitä, missä hiihdät ja millaisin tavoittein.

Mitä muuta tarvitsen rullasuksien lisäksi?

Tarvitset ehdottomasti kypärän, asfalttitassut sauvoihisi ja pienen viilan piikkien viilaamiseen ja niiden pitämiseen hyvässä kunnossa. Kun ulkona on vielä vähän kylmää, asfaltti on kovaa ja sitten ne kuluvat nopeammin. Suosittelemme yleensä teroittamaan piikit ennen jokaista harjoitusta. On myös tärkeää, että käytät laseja suojataksesi silmiäsi.

Lue myös rullasuksitestimme nähdäksesi mitkä rullasukset sopivat sinulle.

Tsekkaa kattava rullasuksitestimme

Show sharing buttons

Tilaa uutiskirjeemme

Luetuimmat

Lisää artikkeleita

  • Maailmancup-kausi käynnistyi Rukalla – Suomen joukkue Lillehammeriin valittu

    Maailmancup avattiin viime viikonloppuna Rukalla kolmipäiväisillä kilpailuilla. Ohjelmassa olivat perinteisen 10 kilometrin väliaikalähdöt, perinteisen sprintit ja vapaan 20 kilometrin yhteislähdöt.
    kirjoittaja STT / Maastohiihto.com
    03.12.2024
  • Dario Cologna löysi uuden intohimon maratonharrastuksesta

    kirjoittaja Katerina Paul / Käännös Venla Rantala
    02.12.2024
  • Nuorten sarjan suosikit Ski Classics -kaudelle XVI

    kirjoittaja Leandro Lutz / Käännös Venla Rantala
    02.12.2024
  • Kontiolahdella hiihdettiin viestit eilen – Suomelle sijat viisi ja kahdeksan

    kirjoittaja Maastohiihto.com
    02.12.2024
  • Norjalaishiihtäjä yllätti kauden alussa – hapenottokyky parani huimasti puolessa vuodessa

    kirjoittaja Ingeborg Scheve / Käännös Venla Rantala
    01.12.2024